Ongeveer 42% van de huidige beroepsbevolking zal tegen 2030 met pensioen zijn. Dat betekent dat millennials en de digitale generatie de taak op zich zullen moeten nemen om een kapotte economie te repareren die in hun schoot werd achtergelaten. Het goede nieuws is dat millennials bedrijven een tweede kans geven, met nieuwe ideeën en manieren om de arbeidsmarkt te laten groeien.
Ze zijn ook niet bang om buiten de gebaande paden te denken. Er worden op dit moment verschillende innovatieve oplossingen getest die de toekomst van werk zoals wij die kennen zouden kunnen veranderen. Hier volgen enkele voorbeelden van hoe millennials deze groeiende kansen op de arbeidsmarkt aanpakken.
Automatisering op de werkplek
Als babyboomers uit het arbeidsproces verdwijnen, zullen millennials die banen moeten invullen. Het probleem is dat veel van die banen betrekking hebben op gebieden waar hoge eisen worden gesteld aan ervaring en opleidingsniveaus die vaak hoger liggen dan wat de gemiddelde millennial bezit. Dus hoe krijgen we millennials in deze veelgevraagde sectoren?
Een gemakkelijke oplossing zou zijn om automatisering te gebruiken om een deel van het werk voor ons te doen. Machines nemen al veel banen over die geen menselijk contact vereisen, zoals productie of grondwerk. We zien ook een toename in het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) op gebieden als klantenservice, boekhouding en recht. AI kan sommige taken veel sneller en nauwkeuriger uitvoeren dan mensen, maar niet alles.
Virtuele werknemers (op afstand)
Een trend die de laatste jaren populair is geworden, is het idee van virtuele werknemers. Dit zijn werknemers die op afstand werken, meestal vanuit een kantoor aan huis. Dit is vaak een goede optie voor werkgevers omdat het de kosten vermindert die gepaard gaan met het aannemen van werknemers.
Externe werknemers hebben niet dezelfde kosten als werknemers die ter plaatse werken, zoals de kosten voor kantoorbenodigdheden, werkplekinfrastructuur en gezondheidszorg. Virtuele werknemers hebben ook het voordeel dat ze 24 uur per dag beschikbaar zijn. Het is echter belangrijk voor werkgevers om te weten dat virtuele werknemers communicatieproblemen kunnen hebben die onsite werknemers niet hebben.
Het kan moeilijker zijn om sterke relaties op te bouwen met mensen die niet zo vaak op kantoor zijn. Virtuele werknemers krijgen ook niet het voordeel van de samenwerking die het werken op kantoor met zich meebrengt.
Millennials als dienstverleners
Veel van de banen die millennials momenteel vervullen zijn servicegerichte banen, zoals die in de gezondheidszorg. Dit is een gebied waar millennials een positieve impact hebben op de economie. Veel millennials kiezen voor de gezondheidszorg en volgen een opleiding op gebieden als verpleging en ergotherapie.
Sommige mensen maken zich zorgen dat veel millennials kiezen voor dienstverlenende beroepen. Feit is echter dat we millennials nodig hebben om voor onze vergrijzende bevolking te zorgen. We hebben mensen nodig om ziekenhuizen te leiden, thuiszorg te verlenen en andere diensten te verlenen die ouderen nodig hebben als ze ouder worden. Millennials hebben een natuurlijke passie voor het dienen van anderen en zijn vaak geïnteresseerd in het helpen van mensen door middel van een carrière in de gezondheidszorg.
Nieuwe platforms voor groei en ontwikkeling van banen
Traditionele werkplekken hebben moeite om relevant te blijven, uitgedaagd door nieuwe en opkomende technologieën en een steeds veranderend landschap. Nu de beroepsbevolking verandert en de technologie zich blijft ontwikkelen, worden er nieuwe en verbeterde platforms ontwikkeld om de millennial generatie te helpen bij het vinden en vinden van een baan.
Deze nieuwe banenplatforms zijn flexibeler, bieden vaak mogelijkheden om op afstand te werken en zijn over het algemeen toegankelijker dan vacaturesites uit het verleden. Bedrijven als Paars Recruitment helpen je om een baan te vinden in finance, techniek of luchtvaart.
Creatieve carrières van de toekomst
Aangezien de economie blijft groeien en evolueren, is het belangrijk op te merken dat bepaalde carrières overbodig zullen worden. Terwijl we artsen, verpleegkundigen en andere professionals nodig hebben die op bepaalde gebieden zijn opgeleid, hebben we niet zoveel mensen nodig voor bepaalde banen, zoals telefonisten of typistes. Gelukkig zijn millennials creatieve denkers en hebben ze het vermogen om naar de arbeidsmarkt te kijken en de toekomst te zien. Zij hebben een grote kans om nieuwe banen te creëren die nodig zijn in de samenleving, maar nog niet bestaan. Een voorbeeld hiervan is de kunstmatige intelligentie-industrie.
Met de opkomst van AI en het vermogen om werk te doen dat vroeger alleen door mensen kon worden gedaan, ontstaan er nieuwe banen. Mensen zoals datawetenschappers zijn nodig om toezicht te houden en beslissingen te nemen over het gebruik van AI. Dit is slechts één voorbeeld van hoe millennials deze kans aangrijpen om carrières te creëren die nu nog niet bestaan, maar in de zeer nabije toekomst wel.