Top 5 tips om het maximale uit isolatiesubsidies te halen

Als je van plan bent om wat te gaan doen met je woning isoleren, dan is het natuurlijk verstandig dat je goed kijkt wat voor voordelen dit heeft. Naast dat het beter is voor het milieu en je energiekosten, kan je er namelijk ook nog wat voor terug krijgen in de vorm van subsidie. Zo kun je met gemak een aantal subsidies ontvangen voor de isolatie van je woning. Toch kan het soms best lastig zijn om erachter te komen hoe dat precies allemaal in elkaar steekt. Hieronder lees je precies hoe je het maximale uit je isolatiesubsidie kunt halen.

1. Hoe kom je in aanmerking voor subsidie?

Voordat je natuurlijk alles moet weten over de verschillende subsidies, is het goed om te kijken wat je precies moet doen voordat je in aanmerking komt voor een isolatie subsidie. Zo is het eerst van belang dat het huis van jezelf is, dus een huurhuis komt niet aanmerking. Daarnaast is het natuurlijk ook simpel om zelf op pad te gaan met isolatiemateriaal. Als je gebruik wilt maken van de subsidie, dan is het van belang dat je dit laat doen door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Verder is het ook belangrijk dat je natuurlijk het juiste isolatiemateriaal gebruikt en de juiste dikte laat installeren. Op die manier kun je gemakkelijk gebruik gaan maken van isolatie en natuurlijk de subsidie.

2. Meer isoleren is meer besparen

Nu je weet wat je te wachten staat om kans te maken op de subsidie, is het van belang dat je weet hoe je het bedrag wat omhoog kan krikken van je subsidie. Je krijgt namelijk landelijke subsidie over een vierkante meter van de isolatie. Stel je gaat je dak isoleren, dan krijg je een bepaald bedrag per vierkante meter over de isolatie van je dak. Toch kan je ervoor zorgen dat het bedrag hoger wordt. Hoe meer je namelijk aan je huis gaat isoleren, des te meer subsidie je krijgt. Je kunt bijvoorbeeld je dak isoleren en raamisolatie toepassen. Zo kun je diverse subsidies aan elkaar koppelen, waardoor je dus meer geld kan sparen.

3. Biobased isolatie subsidie

Vervolgens is het ook een goede tip dat je gebruik gaat maken van biobased isolatiemateriaal. Dit heeft namelijk een milieuvriendelijke werking, waardoor hier ook subsidie aan verbonden is. Biobased isolatiemateriaal is over het algemeen wat duurder dan ander isolatiemateriaal. Daarom zit hier ook net wat meer subsidie aan verbonden, goed om te weten dus!

4. Subsidie combineren: kan dat?

Over het algemeen krijg je subsidie van de overheid, het is dus een landelijke subsidie die je krijgt voor je geïsoleerde woning. Toch zijn er ook genoeg gemeenten en provincies die ook nog eens subsidie geven voor goed geïsoleerde woningen. Het is dus verstandig om hier ook gebruik van te maken. Zo mag je de beide subsidies combineren, waardoor je een hoger bedrag subsidie krijgt voor je woning. Kijk of je provincie of gemeente hieraan meewerkt, om recht te krijgen op meer subsidie.

5. Subsidie aanvragen

Als laatste moet je natuurlijk subsidie aan kunnen vragen. Anders heb je er helemaal geen profijt van en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is goed om te weten dat je eerst een aanvraag moet doen bij de RVO. Zorg ervoor dat je alles op een goede manier gereed hebt. Zo kan het zijn dat ze graag foto’s willen zien van het isolatiemateriaal in je woning, dat ze een factuur willen van het bedrijf dat isolatie bij jou heeft geplaatst en nog meer bewijsmateriaal. Op die manier kunnen ze vaststellen dat je je aan alle regels hebt gehouden en dat je zonder problemen gebruik kunt gaan maken van de subsidie.