Blauwe sneakers op een tafel

Leuke relatiegeschenken om te krijgen en weg te geven

Relatiegeschenken als bedrijf weggeven tijdens een beurs, evenement of open dag is eigenlijk al zo oud als de weg naar Rome. Voor de kinderen een ballon met opdruk, voor de volwassenen een pen met een reclameslogan of een sleutelmapje. En wie heeft er niet een pakje speelkaarten in de la liggen waarop de naam van een bedrijf staat afgedrukt? Ook tegenwoordig worden er nog veelvuldig relatiegeschenken weggegeven. En het doel is nog steeds hetzelfde: om klanten te behouden en de naamsbekendheid te vergroten. Maar wat is nu echt leuk om te krijgen of weg te geven? We lichten er een aantal uit.

Duurzaam, de trend van nu

Duurzaam: je hoort dit woord dagelijks wel een keer voorbij komen. Niet zo verwonderlijk, want we zijn er met z’n allen wel over uit dat er meer moet worden gedaan om de aarde leefbaar te houden voor onze kinderen en kleinkinderen. Dat jouw bedrijf duurzaam bezig is kun je met relatiegeschenken ook uitstralen. Denk maar eens aan giveaways die vervaardigd zijn uit bamboe. Snijplanken, pennen, koffiebekers, luidsprekers of powerbanks bijvoorbeeld. Niet alleen hartstikke duurzaam, maar bamboe relatiegeschenken zijn ook nog eens mooi om te zien. Nog een voordeel; op dit natuurlijke materiaal komt jouw bedrukking extra goed tot zijn recht. Een ander voorbeeld van een duurzaam relatiegeschenk is kleding van biologisch katoen. Geef jouw relaties tijdens een evenement bedrukte T-shirts die gemaakt zijn van bio-katoen. Een milieubewust en leuk relatiegeschenk. Ook producten die gemaakt zijn van gerecycled plastic (RPET) zoals drinkflessen, tassen en zonnebrillen zijn duurzame relatiegeschenken.

Welk relatiegeschenk past er bij jouw bedrijf?

Ook al zijn er zoveel leuke relatiegeschenken te verkrijgen, bedenk wel of het past bij jouw onderneming. Wanneer je allerlei producten verkoopt die met het bereiden van voedsel te maken hebben is het natuurlijk raar dat je een paraplu met bedrukking als relatiegeschenk weggeeft. Hier past veel beter een kookwekker of snijplank bij. Voor de echte kookfanaten onder je relaties laat je schorten met opdruk maken. Een grappige reclameslogan, jouw logo, de naam van de hobby-kok: alles kan. Heb je een ICT-bedrijf? Dan passen daar powerbanks, telefoonhouders, draadloze headsets en bluetooth speakers bij. Ook bedrukte laptoptassen of USB sticks horen bij de ICT-wereld. En om de stress die dit werk met zich meebrengt het hoofd te kunnen bieden verras je jouw relaties met een leuke stressbal. Kunnen ze al hun frustraties afreageren.

Relatiegeschenken om het jaar mee af te sluiten

Zeg je december, dan zeg je feestmaand. Tijd om cadeautjes te krijgen én te geven, ook aan je relaties en medewerkers. De collega’s krijgen natuurlijk voor hun inzet een prachtig kerstpakket of een cadeaubon die ze vrij kunnen besteden. Maar wat geef je jouw zakelijke relaties? Kom origineel uit de hoek en geef ze een gerecyclede kunststof kerstbal waarop jouw logo prijkt. Vergezeld met een doos gepersonaliseerde kerstchocolaatjes kan de kerst niet meer stuk. Of laat een etiket van een lekkere fles wijn voorzien van een bedrukking. Een paar wijnglazen erbij waarin de naam van jouw bedrijf gegraveerd staat en je hebt een mooi relatiegeschenk. En vooruit, een kerstmuts met bedrukking blijft natuurlijk altijd leuk.

Reacties zijn gesloten.