child-gddd4b3c88_1920

Ziekte en naar de kinderopvang: hoe zit dat?

Ziekte en naar de kinderopvang: hoe zit dat?

Verkouden en hoesten, maar wel vol energie. Is je kind niet helemaal fit en twijfel je of je je kind naar de kinderopvang kan sturen? Want waar ligt de norm? Is een kleine verkoudheid al te veel of kan dat? Met de COVID-19 crisis is deze norm natuurlijk anders dan normaal. Tijdens de coronacrisis is de regel dat iedereen met klachten thuisblijft, maar hoe is dit als alles weer normaal is? Lees verder en ontdek!

Wat zijn de regels van de kinderopvang zelf?

Wanneer je twijfels hebt over of je kind te ziek is om naar de kinderopvang te gaan kun je de regels van de kinderopvang zelf opzoeken. Wanneer de regels je niet direct duidelijkheid kunnen bieden is het aan te raden om even met de kinderopvang te bellen wat de richtlijnen zijn. Veelal is de vuistregel dat het kind zijn of haar temperatuur niet boven de 38,5 graden, echter hangt het natuurlijk van meer factoren af.

Wat doe je als je kind niet naar de kinderopvang kan?

Wanneer je kind niet naar de kinderopvang kan door ziekte heb je twee opties als ouder. Optie 1 is dat je een oppas vindt, bijvoorbeeld de buurvrouw of opa en oma. Optie 2 is om zelf thuis te blijven en op te passen. Wanneer je anders ging werken kun je proberen om thuis te werken.

Dus, wanneer kan je kind naar de kinderopvang?

Het verschilt per situatie. Wanneer je kind een beetje verkouden is kan hij of zij in de meeste gevallen prima naar de kinderopvang Den Haag. Bij een licht griepje wordt het alweer wat anders. Echter scheelt het ook hoe het kind er zelf onder is. Soms kan een dagje rust juist beter uitpakken en soms kan juist meedraaien op school ook helpen. Met de huidige situatie rondom de COVID-19 crisis is het advies om met klachten altijd thuis te blijven.

(Bron: https://www.deflintstones-kinderopvang.nl/kinderopvang-ypenburg )

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *