schoonmaker

Wat houdt het in om schoonmaker te zijn?

Het is een baan die vaak als minderwaardig wordt gezien, maar het zijn van een schoonmaker is een hele belangrijke baan, zonder schoonmakers zouden we namelijk nergens zijn. Het is ook nog eens een hele laagdrempelige baan om mee te beginnen als het gaat om diploma’s, je hebt deze namelijk niet nodig. Maar wat houdt het precies in om schoonmaker te zijn? Hieronder zullen we het daar over hebben.

Taken

Als schoonmaker heb je verschillende taken om uit te voeren, per locatie waar je werkt kan het verschillen welke taken je moet uitvoeren. Meestal zijn er wel wat algemene taken die je moet doen, denk bijvoorbeeld de vloer stofzuigen en eventueel dweilen, maar ook alle stof weghalen met een stofdoekje is vaak fijn. Onder schoonmaken kan ook de ramen zwemen vallen, de spiegels schoonmaken, de vuilniszak legen en een nieuwe vuilniszak er in doen of het schoonmaken met reinigingsmiddelen door heel het huis heen.

Uitdagingen

Aan het zijn van een schoonmaker zitten ook een paar uitdagingen, zo heb je vaak een strak schema waar je je aan moet houden, je moet dus flink tempo houden met schoonmaken, maar het natuurlijk niet afraffelen. Ook moet je van locatie naar locatie gaan, hiervoor heb je wel vervoer nodig, als je afhankelijk bent van het OV dan kan het soms lastig zijn vanwege bussen of treinen die niet rijden of met vertraging rijden. 

De positieve kant

Maar er zitten ook positieve kanten aan schoonmaken, zo zijn de resultaten direct zichtbaar, mensen zijn je vaak erg dankbaar en laten dat ook weten en je helpt mensen ook nog eens doordat zij het vaak niet meer zelf kunnen. Mocht je geïnteresseerd zijn om schoonmaker te worden, kijk dan eens bij IBN voor vacatures in de schoonmaak.

Schoonmaker is vaak een ondergewaardeerde baan, maar het levert juist heel veel bij aan de maatschappij, zeker voor mensen die zelf niet meer kunnen schoonmaken. Maar hoe is het om schoonmaker te zijn? Je moet als schoonmaker taken uitvoeren zoals stofzuigen, dweilen, stoffen et cetera. Daarnaast heb je wel een paar uitdagingen, zo heb je een strak schema en moet je goed doorwerken, ook heb je vervoer nodig om naar de verschillende locaties te komen. Maar er zit ook een positieve kant aan schoonmaker zijn, zo zie je direct de resultaten, help je mensen en tonen die mensen ook waardering voor je.

Reacties zijn gesloten.