Contract

Ga je verhuizen? Ga direct op zoek naar een nieuw energiecontract

Ben je van plan om een ander huis te gaan kopen? Heb je al verregaande interesse in een specifiek huis? Of heb je mogelijk al jouw handtekening onder een koopcontract gezet? Als je gaat verhuizen, is het sowieso zaak om met veel dingen rekening te houden. Eén van de belangrijkste aspecten hierbij is jouw energiecontract.

Maak gebruik van een energievergelijker

Ga je verhuizen? Dan is het advies om gebruik van een energievergelijker te maken. Met deze energievergelijker kun je relatief makkelijk het ideale energiecontract vinden. Hierbij moet je wel echter rekening met een belangrijk component houden; het verbruik.

Als je gaat verhuizen, weet je waarschijnlijk niet zo goed wat het verbruik gaat worden. Om dit toch te kunnen bepalen, kun je mogelijk contact met huidige bewoners opnemen. Ook kun je middels een online tool ongeveer berekenen wat het verbruik gaat worden. Dit is uiteraard niet 100% nauwkeurig, maar geeft je wel een bepaalde indicatie. Aan de hand van die indicatie kun je het verbruik iets beter inschatten.

Let niet alleen op het tarief

Middels een online energievergelijker kun je meerdere contracten moeiteloos met elkaar vergelijken. Als je dit gaat doen, is het advies om je niet alleen maar op het tarief te richten. Dit is uiteraard een belangrijk component, maar dat geldt voor nog meer componenten.

Kijk bijvoorbeeld goed naar het soort stroom. Gaat het om een energiecontract met groene stroom? Of toch met grijze stroom? Gezien de duurzaamheid is het advies om altijd voor groene stroom te gaan. 

Verder raden wij je aan om goed naar de energieleverancier te kijken. Een leverancier zoals Vattenfall heeft een prima naam opgebouwd, maar dat geldt niet voor alle leveranciers. Ga daarom goed via het internet na wat de beoordelingen van andere kopers zijn. Aan de hand van die beoordelingen krijg je een duidelijk beeld van de leverancier.

Tot slot is het advies om goed naar een eventueel welkomstcadeau te kijken. Bij sommige energiecontracten krijg je bijvoorbeeld een waardebon of tablet gratis als cadeau. Dat is uiteraard leuk, maar let hierbij wel goed op de voorwaarden.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *