blog-afbeelding-202303292564

Belangrijke informatie omtrent hoogwerkers huren

Ben jij van plan een hoogwerker te huren? Dan is dit blog voor jou! In dit blog bespreken wij allereerst wat regelgeving omtrent hoogwerkers huren. Daarnaast geven wij je ook 5 niet geheel onbelangrijke(!) tips waarbij je rekening moet houden als het gaat om hoogwerkers huren. Als het gaat om hoogwerkers huren kennen wij in ieder geval wel een partij die naar onze mening er met kop en schouders bovenuit steekt, dat is namelijk Willemsen Verhuur. Graag nemen wij je even mee door dit artikel, lees je mee?

Regelgeving omtrent hoogwerkers

Er bestaat in het regellandje Nederland natuurlijk wat regelgeving over hoogwerkers. Ten eerste zijn er wettelijke regels en richtlijnen opgesteld als het gaat om werken op hoogte. Volgens het Arbobesluit artikel 3.16 worden werkgevers verplicht de noodzakelijke maatregelen te treffen als het gaat om werken op hoogte. Dit om valgevaar te voorkomen.

Daarnaast zijn volgens het Arbobesluit artikel 7.18b, verscheide criteria opgesteld waaraan hijs- en hefwerktuigen (waaronder de hoogwerker te scharen is) moeten voldoen. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je naar de website van Arboportaal

5 tips als het gaat om hoogwerkers huren

Hieronder 5 belangrijke tips om rekening mee te houden bij hoogwerkers huren:

  • CE-markering: controleer of de hoogwerker een CE-markering heeft. Daarnaast zul je ook moeten controleren of hij goed is onderhouden en juist is opgeslagen.
  • Keuring: Een hoogwerker dient minimaal 1 keer per jaar te worden gekeurd door een deskundig persoon, instelling of rechtspersoon. Je kunt dit altijd navragen. De hoogwerkers bij Willemsen Verhuur voldoen hier altijd aan.
  • Veiligheid: Huur ook de nodige middelen die verplicht zijn volgens de Arbowet bij het werken op hoogte. Het gaat hierbij voornamelijk om eeen valbeperkende gordel met harnas.
  • Check de ondergrond: Bij hoogwerkers huren is het belangrijk om de ondergrond te controleren waar je de hoogwerker gaat plaatsen. Is het namelijk een zachte ondergrond (bijv. (losse) aarde) dan is het ten zeerste aan te raden om een hoogwerker te nemen die extra ondersteuning biedt.
  • Stabiliteit: Zorg er altijd voor dat de hoogwerker stabiel staat en niet wordt geïnstalleerd op een scheve ondergrond. Dit brengt de veiligheid enorm in het geding.

Tot slot

Hoogwerkers huren, geen sinecure zoals je hebt kunnen lezen. De mannen (en vrouwen) bij Willemsen Verhuur kunnen je altijd verder helpen als je meer wilt weten. Wat ons betreft is dit de partij waar je moet wezen als het gaat om hoogwerkers huren.

Reacties zijn gesloten.